webshop
Hírek
A táptalaj

2013-09-01

A táptalaj


Növényeink hosszútávú egészséges fejlődéséhez mindenképpen ajánlott táptalajt használni. A táptalaj segít a kezdeti gyökérfejlődésben és folyamatosan olyan tápanyagokkal látja el növényeinket, amelyeket máshonnan nem tud felvenni. A táptalaj elsőként kerüljön az akváriumba, mivel összetételének köszönhetően zavarossá teheti a vízet, ennek elkerülése érdekében 1-2 cm vastagon takarjuk le ízlésünknek megfelelő aljzattal. Mindenképpen ajánljuk a használatát, mert később megbánhatjuk, amikor növényeink nem fejlődnek várakozásainknak megfelelően.

 

Tekintse meg az általunk forgalmazott táptalajokat

          KATT IDE! 

Nyitvatartás változás!

2011-09-16

Nyitvatartás változás!


Kedves Vásárlóink!


Szombati nyitvatartásunk megváltozik az új nyitvatartás: 

Szombat: 9-13-ig

Indigósügér, Johanni sügér /Melanochromis johannii, Pseudotropheus johannii/

2011-07-30

Indigósügér, Johanni sügér /Melanochromis johannii, Pseudotropheus johannii/


A Malawi tóban (Kelet-Afrika), nagy sziklák közötti ún. görgeteg zónákban él 6 méteres mélységig. Területvédő, társas medencében más, hasonló méretű malawi tavi sügérekkel jól tartható, de sokan csak külön számukra berendezett akváriumban tartják. A Johanni sügér teste hosszúkás, torpedó alakú, oldalról lapított, a feje ívelt: tipikus „mbuna” testalkatú. A színezet nagyban függ a hal nemétől és korától, ezen kívül a nőstény és a hím kinézete eltérő. A növendék halak és a nőstények teste narancssárga, míg a hímek sötétkék vagy fekete színezetűek. A hímek testén két világos vízszintes csík húzódik a kopoltyúfedőtől egészen a farok tövéig. Ez a két világos csík lehet szaggatott, vagy összefüggő is, ami a származási helytől függ. Stressz esetén színeik könnyen kifakulnak. A nemek megkülönböztetése színeik alapján könnyű, ezen kívül a hímek farok-alatti úszóján ikrafoltok találhatóak. A halak kb. 1 éves korban érik el az ivarérettségüket, ilyenkor színesednek ki a fiatal hímek is. A hím: 12 cm, a nőstény: 10,5 cm.

Csoport: Sügérek

Táplálkozás: algákat eszik, de akváriumban mindenevő

Hőmérséklet: 22-27°C

Vízkeménység: 10-25NK°

pH: 7,5-9

Akvárium: 140 literre 1 hím és 3-4 nőstény

Dekoráció: Aljzat korallhomok, vagy apró kavics. Kövekből, sziklákból építsünk elég búvóhelyet a halak számára. A növényeket megeszik.

akvarisztika, díszhalak, halak akváriumba, garnéla, külső szűrő

Zászlós akara, Zászlós törpesügér /Laetacara curviceps, Acara curviceps, Aequidens curviceps, Parvac

2011-07-30

Zászlós akara, Zászlós törpesügér /Laetacara curviceps, Acara curviceps, Aequidens curviceps, Parvac


A Zászlós akara egy színpompás és békés törpesügér. A természetben erdős területeken, lassú folyású patakokban, folyók mellékágaiban, mocsarakban, ill. tavakban él (Dél-Amerika, Amazonas-medence) .  Kerekded testük világosbarna alapszínű néhány sötétebb résszel a fejen. A kifejlett példányok úszói irizáló kék színűek sárga-narancssárga szegéllyel. Hím: 9 cm, nőstény: 7 cm. A nemek megkülönböztetése igen nehéz, különösen a kifejletlen halak esetében. A hímek valamivel nagyobbak a nőstényeknél és a hátúszójuk hegyesebb. A hátúszón látható sötét folt a nőstényeknél általában nagyobb, amelyek zömökebbnek látszanak, amikor ikrával teltek. Célszerű párban tartani, de tágas medencében egy kisebb csapatot is lehetséges.  Az egyik legbékésebb sügérfajta, sőt már-már félénknek nevezhető, s a növényeket sem túrja ki. Más társas halakkal együtt tartható, pl. tetrákkal, márnákkal és hasonlókkal, de ívás idején csipkelődő, mert területvédő. A zászlós törpesügér előszeretettel tartózkodik a medence alján, a növények, sziklák és faágak árnyékában megbújva.. Ha ez az egyetlen faj a medencében, akkor célszerű még egy vagy két élénkítő halcsapatot melléjük tenni, hogy megnőjön az önbizalma. A legtöbb pontylazac alkalmas erre a célra, pl. a baltahasú lazacok és a törpeszájú halak is. Tágas medencében társítható más békés sügérfajokkal, például vitorláshalakkal, diszkoszhalakkal, Ramirezi és Apistogramma törpesügérekkel is. Lehet még Corydoras és Loricaria fajokkal is társítani, habár az ikra és ivadékhal zsákmányul eshet nekik. Habár alapvetően békés természetű, nem szabad elfeledkezni róla, hogy mégiscsak sügér, tehát íváskor az ívóhelyet vehemensen védelmezi még a nálánál jóval, nagyobb halakkal szemben is. Nagyon érzékenyek a felgyülemlett nitrátra, ezért medencéjének rendszeres karbantartása igen ajánlott.
Szaporítása egyszerű, az ivadék könnyen felnevelhető, ezért kezdő sügértartóknak is ajánlható. A faj párválasztó, monogám, az aljzatra rakja ikráit.

Csoport: Sügérek

Táplálkozás: Mindenevők, jó minőségű lemezes haltápokkal, granulátummal, spirulinával és alkalmanként fagyasztott ételekkel.

Hőmérséklet: 24-29°C

Vízkeménység: 2-10 NK°

pH: 5,5-7

Akvárium: 70 literre 1 pár

Dekoráció: sötét aljzat, és a világítás ne legyen túl erős, amit egy rétegúszó növénnyel valósíthatjuk meg, így a halak kevésbé lesznek félénkek. További dekorációként elhelyezhetünk a medencében uszadék fákat, vasfákat, az eredeti élőhelyet mintázandó. Néhány lapos kő szintén ajánlott, amelyek közül ívó helyet választhatnak. A vízmozgást lehetőleg minimalizáljuk, aminek elősegítésére sűrű növényesítés ajánlott.

akvarisztika, díszhalak, halak akváriumba, garnéla, külső szűrő

Vörös karcsú díszmárna / Puntius titteya

2011-07-10

Vörös karcsú díszmárna / Puntius titteya


Természetes élőhelye: Srí Lanka (Ázsia) árnyékos folyói és patakjai. Békés, a fenék közelében él rajban esetleg kisebb közösségben (4 db). Nevét az élénk bordóvörös színéről kapta. A nőstény halványabb színű, és a hasa gömbölyded. Jól megvan a zebradánióval. A hímek gyakran összeugranak egymással, de komolyabb sérüléseket nem okoznak a másiknak. A násztánc idején egy kicsit nyersek a nősténnyel.

Csoport: Pontyfélék

Táplálkozás: Mindenevő

Hőmérséklet: 24-26 °C

Vízkeménység: 5,6-8,4NK°

pH: 6,6-7

Akvárium: 70 literre 4 hal

Dekoráció: Sötét talaj, sok növény

akvarisztika, díszhalak, halak akváriumba, garnéla, külső szűrő

Ünnepi nyitvatartás:


Dec 20. Szombat: 10-15-ig

Dec 21. Vasárnap:10-15-ig

Dec 24. Szerda :    10-12-ig

 


Üzletünk

December 25. és Január 4. között átalakítás miatt zárva

nyitás : Január 5.-én


Ajándékutalvány már kapható üzletünkben, tetszés szerintí összegben.

Az ünnepek közeledtével kíváló ajándék lehet minden akvarista részére! 

 

Csak néhány érdekesség aktuális választékunkból:

Teljes választékunkat itt tekintheti meg!

   

 gyöngy dánió         endler guppi

   boraras merah    boraras brigittae

  

werneri kalászhal pseudomugilfurcatus

 

   törpe pettyes        hengeli razbóra

     kalászhal

 

Crystal red garnéla    amano garnéla

   tigris garnéla                 CPO

  

    fecskendező         sturisoma

     pontylazac     

corydoras pygmeus   otocinlus aff.

 

Panaque nigrolin.        Farlovella

 

   Apistogr  borelli         kék ramirezi

 

Kakadú törpesüg.   Kockás törpesügér


NANO AKVARISZTIKA 

 

-nano halak és élőlények

-technikák és kiegészítők széles  választéka

 razbórák, törpe corrydorasok, otocinlus, garnélák...,előtéri növények, mohák...és számtalan érdekesség,...

Gyere el személyesen!!