Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
3.990 Ft
Menny.:db
Ingyenes szállítás
30000Ft felett!
Regisztrálj
a hűségpontokért!
Termék címkék:
akvakertész aquascaping

GreenWorks CO2 üveg buborékszámláló

Cikkszám: 999422
Elérhetőség: Raktáron

CO2 buborékszámláló / GreenWorks CO2 üveg buborékszámláló - 3.990 Ft

A különleges tisztaságú üveg buborékszámláló egyszerű és rendkívül elegáns eleme a CO2 rendszernek.

2db átlátszó tapadókorong tartozék.

HASZNÁLAT:
A buborékszámlálót a diffúzor (vagy reaktor) és a visszafolyásgátló szelep közé kell felszerelni a CO2 csőre (nem levegőztetőcsőre), függőleges állásban. Ezek a CO2 kellékek külön megvásárolhatóak boltunkban. A buborékszámláló tartályát töltsük fel vízzel kb. 3/4 magasságig és csatlakoztassuk a bemenő CO2 csövet (levegőztető cső nem használható CO2 továbbításra!) a buborékszámláló alsó (vékonyított buborékoltató csövet is tartalmazó) ágához. Csatlakoztassuk a kimenő ágra a diffúzorhoz vezető csövet.

A CO2 rendszer összetevő tehát sorrendben a következők:
• Nagynyomású CO2 palack
• Nyomáscsökkentő szelep tűszeleppel
• Mágnesszelep
• Visszafolyásgátló szelep
• Buborékszámláló
• Diffúzor vagy reaktor

Az egyes elemeket CO2 cső köti össze. Az akvarista boltokban kapható levegőztető csövek nem alkalmasak erre a célra!
Gyártó: Green aqua
Szerezhető hűségpontok: 133
Tovább
3.990 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

A befecskendezett CO2 mennyiségét buborék per perc (BPM) vagy buborék per másodperc (BPS) értékkel mérjük. A 30ppm CO2 szinthez azonban minden akváriumban más és más buborékszám tartozik. Ennek két oka van: 1. Minden akvárium reaktorának vagy diffúzorának különböző a beoldási hatásfoka és a víz áramlása. 2. A buborékszámlálókban a buborékok mérete a számláló fajtájától (a belső "buborékoltató" cső átmérőjétől) függően más és más. Általánosságban elmondható, hogy - halak biztonsága érdekében - a CO2 szint beállítása a nagyobb akváriumokban akár 60 BPM, a kisebbekben 15-20 BPM értékről indulhat. Ezután a CO2 tartósteszt (Drop Checker) színét és a növények viselkedését napokon, heteken át figyelni kell. A CO2 tűszelepet rendkívül kismértékben kell az egyes alkalmakkor magasabb szintre állítani és figyelni az eredményt. A Drop Checker több óra késéssel mutatja az a CO2 szintet, ezért az állítások között minimum 4-5 órának el kell telnie, de ajánlott több napot is kivárni. Természetesen egy új akvárium halak nélküli indítása során bátrabban feltekerhetjük a CO2 befecskendezési szintet.

FIGYELMEZTETÉS:
Az üveg buborékszámlálók két szára a CO2 cső felhelyezésekor vagy levételekor könnyen letörik. A cső forró vízben való megmelegítésével és a buborékszámláló szárának megnedvesítésével megkönnyíthető az összeszerelés. Levételkor javasolt a csövet óvatosan(!), hosszában egy éles késsel bemetszeni. • A megfelelő működéshez - a buborékszámláló alatt 3-5 cm-el - visszafolyásgátló szelepet kell elhelyezni.

Javasoljuk a buborékszámláló folyadék használatát.

Tovább
Az oldal tetejére