Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
3.160 Ft
Menny.:db
Ingyenes szállítás
30000Ft felett!
Regisztrálj
a hűségpontokért!
Termék címkék:
kh

JBL ProAqua KH - teszt készlet

Cikkszám: JBL24110
Elérhetőség: Raktáron

Akvárium vízteszt / JBL ProAqua KH - teszt készlet - 3.160 Ft

JBL kH (karbonát-, vagy változó keménység) teszt . Színváltó teszt, vagyis a hozzáadott cseppeket kell számolni, míg az oldat színe kékről sárgára vált. A felhasznált cseppek száma megfelel a keménységi értéknek (1 csepp = 1° dkH). Így NINCS szükség összehasonlító szín-kártyára.



Az akvarisztikában ez az egyik legfontosabb teszt, mert a kH stabilizálja a pH-értéket.



Útmutató




  • 1. A mérőedényt többször öblítsük át a vizsgálandó vízzel.

  • 2. A mérőedényt az 5 ml-es jelzésig töltsük fel a vizsgálandó vízzel. (Figyelem! A vízszint alsó vonalának egybe kell esnie a jelöléssel.)

  • 3. Cseppenként adjuk hozzá a reagenst, számoljuk a cseppeket, minden csepp után rázással keverjük össze addig, amíg a szín kékről sárgára vagy sárga-narancssárgára nem változik.

  • 4. Egy csepp reagensoldat 1 német össz-keménységi foknak felel meg.



Nagyobb kijelzési pontosságért a mérőedényt a 10 ml-es jelzésig töltsük fel a vizsgálandó vízzel: Egy csepp felhasznált reagensoldat 0,5 német összkeménységi foknak felel meg.



Megjegyzés: A színváltozás 10 ml próbavíz alkalmazásakor az első cseppeknél gyengébb. A jobb leolvashatóságért helyezzük a mérőedényt egy fehér alátétre.

Gyártó: Jbl
Szerezhető hűségpontok: 106
Tovább
3.160 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

JBL kH (karbonát-, vagy változó keménység) teszt . Színváltó teszt, vagyis a hozzáadott cseppeket kell számolni, míg az oldat színe kékről sárgára vált.

Sajátosságok
A JBL kH teszt-készlet egyszerűen kezelhető gyorsteszt a karbonátkeménység vagy a savmegkötő képesség meghatározására édes- és tengervízben és kerti tóban.

Miért kell tesztelni?
Az altalaj származásától és minőségétől függően a víz különbözően nagy mennyiségű, földben található kálisót tartalmazhat. Ezen sók zömét, CO2 behatása alapján, hidrogén karbonátok képviselik. A definíció szerint a kalcium- és magnéziumsók azon részét, amely karbonátként van jelen, karbonátkeménységnek nevezik. A karbonátkeménység rendszerint kisebb, mint az összkeménység. Kivételes esetekben, pl. a kelet-afrikai tavakban, a karbonátkeménység magasabb lehet mint az össz-keménység. A legtöbb édesvízi hal és növény sikeresen ápolható az akváriumban kb. 3-15 NK° közötti karbonátkeménység mellett. Az optimális CO2 -es műtrágyázás érdekében a karbonátkeménység ne süllyedjen 4-5 NK° érték alá. A tengervízben az optimális pH-pufferelés érdekében be kell tartani a 7 –10 NK° körüli karbonátkeménységet. A kerti tóban a karbonátkeménység a pH-érték stabilizátoraként extrém fontos szerepet játszik. Mindenekelőtt az algák (fonalmoszatok és lebegőalgák) gyors asszimilációjuk révén karbonátkeménységet „használnak el“ (biogén mésztelenedés) és ezáltal a pH-értéket a halakra veszélyes magasságra (10 fölé) hajthatják fel. Ezért a kerti tóban legalább 4 NK° értékű karbonátkeménységet kell betartani.

Orvoslás kedvezőtlen értékek esetén
Vízlágyításra különböző lehetőségek állnak rendelkezésünkre (pl. a fordított ozmózis berendezés). 

Tippünk a környezet iránt felelősséget érző alkalmazók számára:
A JBL teszt-készletekhez használatos összes reagens kedvező árú utántöltő csomagként a kereskedelemben kapható!

Tovább
Az oldal tetejére