Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
3.680 Ft
Menny.:db
Ingyenes szállítás
30000Ft felett!
Regisztrálj
a hűségpontokért!
Termék címkék:
ph

JBL ProAqua pH 6,0-7,6 - teszt készlet

Cikkszám: JBL24103
Elérhetőség: Raktáron

Akvárium vízteszt / JBL ProAqua pH 6,0-7,6 - teszt készlet - 3.680 Ft

JBL ProAqua Test pH , Kb. 80, édesvízben történő méréshez (csak 3 csepp reagensre van szükség mérésenként). 0,2 pH-értékenkénti skála. Üvegcsékkel. Laboratóriumi összehasonlító rendszer a víz saját elszíneződésének kiegyenlítésére. 9 színű skála a világos zöldtől a kékig. A készlet tartalmaz a vízmennyiségek egyszerű kimérésre szolgáló fecskendőt is.



Útmutató:




  • 1. A vizsgálandó vízzel többször öblítse ki a két vizsgálópoharat.

  • 2. A mellékelt fecskendő segítségével töltsön mindkét vizsgálópohárba 5-5 ml próbavizet.

  • 3. A két vizsgálópohár egyikébe adjon 3 csepp 6,0 - 7,6-os reagenst és rázogatva keverje össze.

  • 4. Helyezze be mindkét vizsgálópoharat a komparátortömbbe: a reagenst tartalmazó poharat a komparátortömb sima végén, a kezeletlen próbavizet tartalmazó poharat (vakpróba) a komparátortömb bemetszett végén.

  • 5. A komparátortömböt a bemetszéssel az értékek felé mutatva a két próbaüveggel együtt mozgassa ide-oda addig a színskálán, amíg a reagenssel vegyített próba színe a lehető legjobban meg nem felel a vakpróba alatti színnek.

  • 6. Olvassa le a pH-értéket a komparátortömb bemetszésénél. A színkártya hátoldalán kiegészítésül egy könnyen érthető piktogramos útmutató található.





Tippünk a környezet iránt felelősséget érző alkalmazók számára:

A JBL teszt-készletekhez használatos összes reagens kedvező árú utántöltő csomagként a kereskedelemben kapható!

Gyártó: Jbl
Szerezhető hűségpontok: 123
Tovább
3.680 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

Miért kell tesztelni a pH-értéket?
Az alkalmas pH-érték lehetőleg változatlan betartása fontos előfeltétele a halak jó közérzetének és a vízinövények növekedésének. A CO2 -es tápszerezésnél a pH-értéknek ellenőrző értékként fontos szerepe van. A növények számára optimális és a halakra veszélytelen CO2 -koncentráció 6,8 - 7,2 körüli pH-értéknél érhető el akkor, ha a CO2–őn kívül nincsenek más pH-értéket befolyásoló anyagok a vízben. A karbonátkeménység ekkor ne legyen 4° alatt és ne haladja meg lényegesen a 18° dH értéket. Egyszerű pH-méréssel tehát ellenőrizhető a CO2 -es tápszerezés optimális beállítása. Akkor is, ha nem alkalmaznak CO2 -es tápszerezést, szükségessé válhat a pontos pH-mérés olyan speciális problémáknál, mint például bizonyos halfajok tenyésztésénél. Itt is a pH teszt-készlet 6,0 - 7,6 kerül alkalmazásra.
 

Tovább

Youtube videók

Az oldal tetejére