Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
4.890 Ft
Menny.:db
Ingyenes szállítás
30000Ft felett!
Regisztrálj
a hűségpontokért!
Termék címkék:
no2 no3

Seachem Ammonia Alert -(NH3) tartósteszt - folyamatos mérésre

Cikkszám: 10-55
Elérhetőség: Raktáron

Akvárium vízteszt / Seachem Ammonia Alert -(NH3) tartósteszt - folyamatos mérésre - 4.890 Ft

Seachem Ammonia Alert™ egy innovatív teszt, ami képes folyamatosan visszajelezni a víz ammónia tartalmát. A teszten lévő szenzor sárgáról zöldre, majd kékre változik az ammónia koncentrációnak megfelelően. Nem szükséges ammónia teszt az Ammonia Alert használatával. A szenzor már egész kis mértékű ammóniát érzékel (0.05 mg/L), így lehetőségünk van az azonnali cselekvésre mielőtt halaink bármiféle stresszt mutatnának.

A teszt tengeri és édesvízi akváriumokban is használható.

Ideális környezetben a teszt sárga vagy kicsit sárgás zöld színt mutat. Normálisnak mondható, ha a teszt zöldes árnyalatú lesz, ha kiszárad. Ilyen esetben vízbe visszatéve néhány nap alatt megfelelő értéket mutat.A teszt 15 perces válaszidővel képes megmutatni, ha gond van az akváriumban lévő ammónia szintjével vagy emelkedik az ammónia szint. Az ammónia szint csökkenését már lassabban követi. 4 óra kell, hogy a teszt a mérgező szintről normálisra váltson az ammónia szint beállítása után.
Gyártó: Seachem
Szerezhető hűségpontok: 163
Tovább
4.890 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

Az Ammonia Alert™ kilencszer tovább tart mint a hasonló termékek. 1 évig használható, mit általánosságban a többi termék 4-6 hétig. Ammonia Alert™ fele akkora mint a hasonló termékek. Kicsi, letisztult, nem vonja el a figyelmet az akváriumról. Már 0.02 mg/L ammónia szint emelkedés is zöldes elszíneződést mutat a teszt felületén. Az össz ammónia értéke (ionizált és szabad ammóniából) tengeri akváriumoknál 0.25 mg/L 8.3 pH esetén, édesvízi akváriumnál 7.0 pH-nál 3.6 mg/L.

A szabad ammónia sokkal toxikusabb mint az ionizált ammónia. Szabad ammónia esetén a teszt 0.05 mg/L-nél színeződik, 0.2 mg/L-nél riaszt és 0.5mg/L-nél vált toxikusra. A riasztási szint néhány napig megengedett, a toxikus szint rendkívül rövid idő alatt okoz problémát és halpusztulást. A terméket nem javasolt nagyon savas pH-jú vízben használni.

Karbantartás, tisztítás: Semmiféle speciális karbantartás nem szükséges, csak az algát távolítsuk el egy puha lágy tisztítókendővel. Ne érjünk hozzá a szenzorhoz kézzel, mivel a bőrben található olaj és zsír károsítja az érzékelőt. Ne áztassuk, ne mossuk szappannal és ne dörzsöljük a szenzort. Az érzékenység idővel javul, de vigyázzunk rá hogy a szenzor ne száradjon ki. Bár a kiszáradás nem károsítja a terméket, vigyázzunk rá, hogy ez ne történjen meg. A leolvasás természetes napfénynél a legjobb vagy természetes fényű megvilágításnál. A vörös színt kiemelő fények, kevésbé érzékelhetővé teszik a zöldes, kékes elszíneződéseket. A teszt gyors válaszadása könnyen ellenőrizhető, ha egy ammóniás üveg fölé tartjuk. Viszonylag gyorsan elszíneződik majd.

Tovább
Az oldal tetejére