Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
no2 no3

Seachem Ammonia Alert -(NH3) tartósteszt - folyamatos mérésre

4.890 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 10-55
Elérhetőség: Általában raktáron

Akvárium vízteszt / Seachem Ammonia Alert -(NH3) tartósteszt - folyamatos mérésre - 4.890 Ft

Seachem Ammonia Alert™ egy innovatív teszt, ami képes folyamatosan visszajelezni a víz ammónia tartalmát. A teszten lévő szenzor sárgáról zöldre, majd kékre változik az ammónia koncentrációnak megfelelően. Nem szükséges ammónia teszt az Ammonia Alert használatával. A szenzor már egész kis mértékű ammóniát érzékel (0.05 mg/L), így lehetőségünk van az azonnali cselekvésre mielőtt halaink bármiféle stresszt mutatnának.
A teszt tengeri és édesvízi akváriumokban is használható.
Ideális környezetben a teszt sárga vagy kicsit sárgás zöld színt mutat. Normálisnak mondható, ha a teszt zöldes árnyalatú lesz, ha kiszárad. Ilyen esetben vízbe visszatéve néhány nap alatt megfelelő értéket mutat.

A teszt 15 perces válaszidővel képes megmutatni, ha gond van az akváriumban lévő ammónia szintjével vagy emelkedik az ammónia szint. Az ammónia szint csökkenését már lassabban követi. 4 óra kell, hogy a teszt a mérgező szintről normálisra váltson az ammónia szint beállítása után.
Gyártó: Seachem
Szerezhető hűségpontok: 163

Leírás és Paraméterek

Az Ammonia Alert™ kilencszer tovább tart mint a hasonló termékek. 1 évig használható, mit általánosságban a többi termék 4-6 hétig. Ammonia Alert™ fele akkora mint a hasonló termékek. Kicsi, letisztult, nem vonja el a figyelmet az akváriumról. Már 0.02 mg/L ammónia szint emelkedés is zöldes elszíneződést mutat a teszt felületén. Az össz ammónia értéke (ionizált és szabad ammóniából) tengeri akváriumoknál 0.25 mg/L 8.3 pH esetén, édesvízi akváriumnál 7.0 pH-nál 3.6 mg/L.

A szabad ammónia sokkal toxikusabb mint az ionizált ammónia. Szabad ammónia esetén a teszt 0.05 mg/L-nél színeződik, 0.2 mg/L-nél riaszt és 0.5mg/L-nél vált toxikusra. A riasztási szint néhány napig megengedett, a toxikus szint rendkívül rövid idő alatt okoz problémát és halpusztulást. A terméket nem javasolt nagyon savas pH-jú vízben használni.

Karbantartás, tisztítás: Semmiféle speciális karbantartás nem szükséges, csak az algát távolítsuk el egy puha lágy tisztítókendővel. Ne érjünk hozzá a szenzorhoz kézzel, mivel a bőrben található olaj és zsír károsítja az érzékelőt. Ne áztassuk, ne mossuk szappannal és ne dörzsöljük a szenzort. Az érzékenység idővel javul, de vigyázzunk rá hogy a szenzor ne száradjon ki. Bár a kiszáradás nem károsítja a terméket, vigyázzunk rá, hogy ez ne történjen meg. A leolvasás természetes napfénynél a legjobb vagy természetes fényű megvilágításnál. A vörös színt kiemelő fények, kevésbé érzékelhetővé teszik a zöldes, kékes elszíneződéseket. A teszt gyors válaszadása könnyen ellenőrizhető, ha egy ammóniás üveg fölé tartjuk. Viszonylag gyorsan elszíneződik majd.